Šúľance sú tradičným slovenským jedlom.

Šúľance sú tradičným slovenským jedlom.

Šúľance sú tradičným slovenským jedlom. Recept je jednoduchý, lacný a zasýti. A neváhajte zapojiť do prípravy deti. Tie šúľať šúľance milujú :)

Šúľance podávame s maslom, cukrom a makom. Ale výborné sú aj s orechami, alebo opraženou strúhankou.

Suroviny

1000 g zemiaky

1 ks vajce

50 g maslo

300 g múka hrubá

1 KL soľ

Zemiaky uvaríme v šupkách, necháme vychladnúť, potom očistíme a nastrúhame na jemno. Pridáme vajíčko, soľ, kúsok masla ako orech a múku.

(fotka)

Vymiesené cesto vytvarujeme do valčeka, nakrájame na malé kúsky a rukou vyšúľame šúľance. Pritom cesto podsypujeme múkou, aby sa šúľance nezlepili.

Šúľance dáme variť do hrnca s osolenou vriacou vodou. Horúce vyberieme do misky s maslom, posypeme makom a cukrom, a ihneď podávame. Výborné sú šúľance aj so strúhanou, alebo orechami.

(fotka)

Všetky komentáre

Leave a Reply