
Šúľance sú tradičným slovenským jedlom.
Šúľance sú tradičným slovenským jedlom. Recept je jednoduchý, lacný a zasýti. A neváhajte zapojiť do prípravy deti. Tie šúľať šúľance milujú :)
Šúľance podávame s maslom, cukrom a makom. Ale výborné sú aj s orechami, alebo opraženou strúhankou.
Suroviny
1000 g zemiaky
1 ks vajce
50 g maslo
300 g múka hrubá
1 KL soľ
Zemiaky uvaríme v šupkách, necháme vychladnúť, potom očistíme a nastrúhame na jemno. Pridáme vajíčko, soľ, kúsok masla ako orech a múku.
(fotka)
Vymiesené cesto vytvarujeme do valčeka, nakrájame na malé kúsky a rukou vyšúľame šúľance. Pritom cesto podsypujeme múkou, aby sa šúľance nezlepili.
Šúľance dáme variť do hrnca s osolenou vriacou vodou. Horúce vyberieme do misky s maslom, posypeme makom a cukrom, a ihneď podávame. Výborné sú šúľance aj so strúhanou, alebo orechami.
(fotka)
Všetky komentáre